Växjöhälsan vårdcentral

                                  

Växjöhälsan vårdcentral

Vaccination mot Covid-19 för födda -41 eller tidigare

Vi har nu kommit igång med vaccination mot Covid-19 för personer födda -41 eller tidigare. Tillhör du denna åldersgrupp och vill vaccinera dig är du välkommen att ringa oss på 0470-738180 knappval 0.

 

Vaccination mot Covid-19 för er födda -41 eller tidigare

Tyvärr är leveransen av vaccin försenad så vi måste skjuta på bokningar av vaccinationer för närvarande. 
Vi återkommer med mer information om när leveranserna kommer igång.

 

Vaccinationer

Vaccination Covid-19.

Vår förhoppning är att det ska finnas vaccin tillgängligt på Vårdcentralen i mitten av februari så att vi kan komma igång och vaccinera er över 70 år.

Bokning kommer då att ske på liknande sätt som vid höstens vaccination mot säsongsinfluensan. Bokningen öppnar när vi fått besked om när och i vilken mängd vaccinet levereras till oss.

Vi återkommer med mer information.

Utlämning av test-kit

Om du är i behov av ett självtest-kit, PCR-prov, vid symtom på COVID-19 (haft symtom minst 24 timmar och högst 1 vecka) finns nu tider att boka via webben. Du loggar in på 1177.se för att se tiderna. När du bokat in dig på en tid för hämtning av ditt test hämtas det på bestämd tid i vårt tält till vänster om vårdcentralsbyggnaden.

Antikroppstest

Antikroppstest är ett blodprov som visar om du tidigare haft Covid-19. Provet tas när du är frisk, minst två veckor efter din senaste infektion för att antikroppar ska ha hunnit bildas. Provet kan tas oavsett ålder, kostar 200 kr och ingår inte i högkostnadsskyddet. Reseersättning utgår inte. Vid antikroppstestningen anmäler du dig i vår reception.

Med anledning av coronavirus

Har du förkylningssymtom: hosta, snuva eller feber ber vi dig ringa och avboka planerade besök till vårdcentralen.

0470-73 81 80

Är du i behov av medicinsk vård hjälper vi dig i första hand via telefon eller videosamtal. 

Besök för personer 70 år och äldre

Vi fortsätter vara försikiga med fysiska besök och använder i första hand kontakt via telefon. När provtagning och/eller undersökning behövs löser vi det tillsammans på bästa sätt.