Växjöhälsan vårdcentral

                                                                                              

Växjöhälsan vårdcentral

Vaccinationsbokning pausad

Vaccinationstiderna på Växjöhälsan är fullbokade för tillfället. Vi ber om er förståelse och återkommer med mer information vid nästa vaccinleverans. Vår förhoppning är att bokningen på iDoc Tipshallen kommer igång inom kort för att öka upp vaccinationsflödet i Kronoberg. 

Vaccination mot Covid-19 om du är född -61 eller tidigare

Kronoberg har nu öppnat vaccination mot Covid-19 för dig som är född -61 eller tidigare. Trycket på vaccinationstider är mycket högt och tillgången på vaccin är begränsat. Det finns inte alltid lediga tider på 1177, vi lägger löpande ut nya tider.

Om du av tekniska skäl inte kan gå in via 1177 välj knappval vaccination mot Covid-19 (knappval 0) när du ringer Vårdcentralen. Just nu har många valt vår kö för tidsbokning och rådgivning (knappval 1) vilket gör att vår tillgänglighet för sjuka patienter blir försämrad.

 

Vaccination mot Covid-19
om du tillhör en riskgrupp och är 18 år eller äldre

Nu kan du som tillhör en riskgrupp och är 18 år eller äldre boka tid för vaccination mot Covid-19.

Information om vilka sjukdomar och tillstånd som klassas som riskgrupp går att läsa på www.regionkronoberg.se (tryck på länken för att komma till sidan).

 

Vi ser helst att du gör din bokning i vår web-tidbok via 1177 men det finns också möjlighet att ni ringer 0470-73 81 80 och väljer knappval för vaccin mot covid-19.

Vi kommer löpande att lägga ut fler tider efterhand som vi vet vilka vaccinleveranser som kommer till Vårdcentralen.

 

Vaccinationstält

Har du fått tid hos oss för vaccination mot Covid-19 är du välkommen, på utsatt tid, till vårt vaccinationstält. Tältet finner du på vår parkering framför vårdcentralsbyggnaden.

Utlämning av test-kit

Om du är i behov av ett självtest-kit, PCR-prov, vid symtom på COVID-19 (haft symtom minst 24 timmar och högst 1 vecka) finns nu tider att boka via webben. Du loggar in på 1177.se för att se tiderna. När du bokat in dig på en tid för hämtning av ditt test hämtas det på bestämd tid vid den vänstra gaveln av vårdcentralsbyggnaden.

Med anledning av coronavirus

Har du förkylningssymtom: hosta, snuva eller feber ber vi dig ringa och avboka planerade besök till vårdcentralen.

0470-73 81 80

Är du i behov av medicinsk vård hjälper vi dig i första hand via telefon eller videosamtal. 

Besök för personer 70 år och äldre

Vi fortsätter vara försikiga med fysiska besök och använder i första hand kontakt via telefon. När provtagning och/eller undersökning behövs löser vi det tillsammans på bästa sätt.